Friday, 24 March 2006

SAMY : "SAYA ADA KICIWA ITU POLITIK WANG SUDAH MARI DALAM MIC"


MELAKA 24 Mac - Seperti juga Umno, gejala politik juga turut menjadi tradisi yang tidak boleh diubati lagi di dalam parti komponen BN yang lain.

Presiden MIC, Datuk Seri S. Samy Vellu semalam mendedahkan gejala politik wang di kalangan anggota MIC semakin serius pada pemilihan parti kali ini berbanding tahun-tahun sebelumnya.

Tambahnya, beliau akan menggunakan kuasanya sebagai Presiden untuk membuang mana-mana ahli parti yang terlibat dengan politik wang pada pemilihan kali ini.

``Kita buang dulu ahli yang terlibat selepas itu baru siasat. MIC bukan parti kaya, ia adalah parti miskin.

``Saya beri amaran bahawa politik wang tidak boleh sekali-kali menguasai MIC pada bila-bila masa,'' katanya.

Sepatutnya Samy tidak perlu risau kerana dalam BN politik wang atau rasuah politik di'halal'kan oleh Pengerusi mereka iaitu Al-Badawi sebab itu tiada tindakan undang-undang di ambil kerana pesalahnya seperti Isa Samad, Amid Nordin,Zaid Ibrahim dan lain-lain lagi. Mereka hanya dikenakan tindakan oleh Umno sahaja.

Malah dalam setiap kali pilihanraya umum atau pilihanraya kecil politik wang atau rasuah politik ini sering menjadi senjata ampuh BN untuk memancing undi. Jadi tidak hairanlah kalau ianya digunakan di dalam kempen-kempen pemilihan parti.

Beliau yang juga Menteri Kerja Raya berkata demikian pada sidang akhbar selepas mempengerusikan Mesyuarat Jawatankuasa Kerja Pusat (CWC) MIC di ibu pejabat parti di sini hari ini.

Samy Vellu berkata, sehingga kini sebanyak 76 bahagian sudah selesai menjalankan mesyuarat pemilihan manakala esok sebanyak 33 bahagian melibatkan Selangor dan Kedah akan menjalankan mesyuarat masing-masing.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59