Monday, 13 March 2006

RAKYAT MENANGIS, PEMIMPIN NEGARA BERSERONOK
KUALA LUMPUR 13 MAC : Di saat rakyat menangis kerana menderita akibat kenaikan harga minyak dan barangan keperluan pemimpin-pemimpin negara termasuk Perdana Menteri riang berseronok tanpa rasa kesihan kepada rakyat.

Sebagai contoh sewaktu program Anugerah Seri Angkasa 2005 (ASA2005) yang berlangsung di Dewan Plenary, Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC) malam kelmarin Pak Lah dan Menteri Penerangan dan hadirin bergelak ketawa bagai lupa dunia apabila melihat gelagat artis pujaan mereka.

Imam Hadhari, Pak Lah langsung tidak menampakkan muka risau atau susah hati kerana kita sedar kenaikan harga minyak dan barangan tidak menyusahkan beliau. Malah sepatutnya sebagai Imam nombor satu Islam Hadhari beliau tidak manis untuk menghadiri program seperti itu. Tapi mungkin juga Islam Hadhari menghalalkan pergaulan lelaki perempuan seperti itu.

Di saat semua rakyat 'berkabung' dengan kenaikan harga minyak Pak Lah dan Tok Najib ingin meminta rakyat mengubah cara hidup supaya tidak membazir dan hanya bijak berbelanja. Tetapi pemimpin, kerajaan dan agensinya langsung tidak menunjukkan perubahan. Sebaliknya rakyatlah yang dipaksa melakukan perubahan.

Jelas kepada kita betapa sesatnya Islam Hadhari selama ini. Isu kenaikan harga minyak ini juga memberikan dalil yang jelas kepada kita bahawa Islam Hadhari juga tidak mengutamakan kebajikan rakyat.

Marilah sama-sama kita menilai semula sokongan kita semua kepada Islam Hadhari.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59