Friday, 17 March 2006

RAKYAT DERITA PEMIMPIN BERSERONOK-SERONOK


Gambar Hiasan
KUALA LUMPUR 17 MAC : Di saat rakyat terpaksa menanggung beban dan penderitaan akibat kenaikan harga minyak dan barangan keperluan pemimpin-pemimpin negara bebas berseronok dan membuang masa menonton konsert Lionel Rotchie malam tadi.

Media melaporkan bahawa lebih 3,000 peminat artis superstar Lionel Richie menghadiri konsert Spring Gala Dinner 2006 sempena penganjuran Petronas Malaysian Grand Prix, di Dewan Planeri, Kuala Lumpur Convention Centre (KLCC), di sini, malam tadi.

Turut hadir, Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dan bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad bersama isteri, Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali.

Hadir sama Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan isteri, Datin Seri Rosmah Mansor dan Menteri Pelancongan, Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor.

Inilah rupa sebenar pemimpin negara yang bebas membazirkan wang Petronas dan wang rakyat untuk program konsert yang jelas tidak mendatangkan sebarang faedah kepada negara dan rakyat malah ianya dilihat sebagai pembaziran wang petronas yang sepatutnya dibelanjakan untuk program yang lebih berfaedah.

Ketika pemimpin menyeru rakyat mengubah gaya hidup, pada ketika yang sama mereka membazirkan wang untuk program yang melalaikan ini. Mereka yang mendokong 'Mazhab' Islam Hadhari langsung tidak memikirkan halal atau haram.

Inilah rupa sebenar pemimpin Islam Hadhari yang bijak bermain kata-kata dan bebas melakukan apa sahaja mengikut kemahuan mereka.

Sebahagian besar rakyat sekarang ini terpaksa bersengkang mata dan membanting tulang empat kerat semata-mata untuk mencari sesuap nasi dan juga untuk menanggung anak bini. Tetapi pemimpin kerajaan seolah-olah langsung tidak bersimpati dengan rakyat.

Wang ratusan ribu yang dibelanjakan untuk program ini hangus sekelip mata tanpa memberikan sebarang faedah kepada rakyat.

Selepas konsert berakhir, tetamu kenamaan yang hadir menikmati hidangan makan malam bertemakan Taman Inggeris pada majlis makan malam Spring Gala Dinner 06.

Belanja makan malam ini sahaja dianggarkan menelan puluhan ribu ringgit. Sedangkan rakyat ada yang makan siput babi. Inilah negara kita Malaysia Islam Hadhari.

Abdullah Al-Badawi yang kononnya Islamik dari sehari ke sehari semakin terserlah tembelangnya. Sikap zalim kepada rakyat dengan menahan mereka di bawah ISA, menaikkan harga minyak, melacurkan demokrasi dan lain-lain sepatutnya menyedarkan rakyat supaya menolak pemimpin yang 'pepat di luar rencong di dalam' ini.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59