Thursday, 16 March 2006

PAS DITUDUH SEBAGAI PENGHASUT : RAKYAT BUKAN BODOH LAGI


KEMAMAN 15 Mac - Bekas pemimpin Parti Semangat 46, Ahmad Shabery Cheek yang dibaru dilantik menjadi Setiausaha Parlimen Kementerian Luar menggesa Pas supaya tidak cuba menangguk di air keruh ekoran kenaikan harga minyak sebanyak 30 sen berkuat kuasa 28 Februari lalu dengan menghasut rakyat mengadakan demonstrasi.

Jelas sekali Ahmad Shabery cuba merendah-rendahkan rakyat Malaysia seolah-olah rakyat kita tidak boleh berfikir sendiri dan mudah dihasut.

Walau sebodoh mana seseorang itu mereka tetap tidak boleh menerima kenaikan harga minyak ini kerana ianya jelas menghimpit mereka yang sudah sedia susah dalam kehidupan masing-masing.

"PAS tidak perlu menghasut kerana ianya jelas menzalimi rakyat" tegas Ketua DPP Kawasan Bukit Katil Hj Salamat Aman.

Kerajaan Al-Hadhari jelas tertekan dengan perbuatan menaikkan harga minyak ini apabila mengarahkan seluruh jentera penerangan mereka bergerak di segenap pelusuk negara untuk menjelaskan isu kenaikan harga minyak ini. Pelbagai helah mereka gunakan kononnya wang Petronas digunakan untuk pelaburan luar negara, wang subsidi minyak akan digunakan untuk mempertingkatkan pengangkutan awam dan sebagainya.

Walau apapun hujah mereka kita tidak dapat menerimanya kerana kita tahu sebahagian wang Petronas digunakan untuk projek-projek membazir seperti Formula One dan sebagainya.

Malah gaya hidup pemimpin negara langsung tidak menunjukkan perubahan malah rakyat pula yang diminta mengubah gaya hidup.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59