Wednesday, 29 March 2006

BERSAMA BERGANDING BAHU SEDARKAN MASYARAKAT


Ahli-ahli PAS dan para penyokongnya mestilah melipatgandakan usaha dan gerakerja menyedarkan masyarakat tentang kezaliman dan penindasan kepada rakyat yang sedang dilakukan oleh kerajaan Islam Hadhari sekarang ini.

Isu kenaikan harga minyak dan barangan sepatutnya dijadikan bahan untuk menyedarkan rakyat bahawa kerajaan Islam Hadhari sememangnya langsung tidak prihatin kepada masalah rakyat. Mereka sewenang-wenangnya menaikkan harga minyak apabila wang kerajaan semakin susut dan meruncing.

Manakala keuntungan jualan minyak Petronas dibazirkan untuk projek-projek tertentu dengan Formula One, Konsert Lionel Ritchie, Anugerah Seri Angkasa dan sebagainya.

Di saat pemimpin negara menyeru rakyat supaya mengubah cara hidup, Perdana Menteri dan Timbalan Perdana Menteri tanpa segan silu membuat 'renovation' terhadap 'istana' mereka sehingga menelan belanja jutaan ringgit.

Marilah kita bergerak semaksimum mungkin untuk memberikan kesedaran kepada rakyat tentang pentingnya mereka bangkit membuat bantahan terhadap apa juga tindakan zalim kerajaan yang jelas tidak berkesudahan.

Banyak cara boleh kita lakukan dalam usaha untuk menyedarkan masyarakat. Antaranya ceramah penerangan mesti dilipatgandakan, risalah bantahan kenaikan harga minyak mesti diedarkan tanpa henti dan sebagainya. Bila kita berbual di kedai kopi, pejabat dan tempat-tempat awam, isu minyak mesti kita jadikan topik supaya mereka sedar bahawa cara untuk mengatasi masalah ini ialah dengan menukarkan kerajaan yang ada kepada kerajaan baru yang lebih baik dan prihatin kepada masalah rakyat.

Apa yang penting semua orang mesti berperanan.


Kenyataan akhbar Hj Salamat Aman

Ketua Dewan Pemuda PAS Kawasan Bukit Katil
Tel : 019-3978488
29 Mac 2006

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59