Sunday, 5 March 2006

BANTAHAN RAKYAT DI TUTUP OLEH MEDIA PENGAMPU DAN PENGECUT


MELAKA 5 MAC:Bantahan rakyat di seluruh negara terhadap kenaikan harga minyak yang dibuat di hampir semua negeri Jumaat lalu sedikitpun tidak mendapatkan liputan media arus perdana.

Media-media ini yang diterajui oleh pengampu dan pengecut ini sedikitpun tidak merasakan tanggungjawab mereka untuk melaporkan berita tentang kebangkitan rakyat menentang kenaikan harga minyak ini.

Mereka seboleh-boleh ingin menutup kebangkitan rakyat ini dengan apa cara sekalipun. Malang sungguh nasib rakyat Malaysia yang mempunyai akhbar yang dikongkong dan terkongkong.

Di KLCC misalnya ribuan rakyat berkumpul menyatakan bantahan mereka, namun berita ini langsung tidak disiarkan. Begitu juga dengan bantahan di negeri-negeri lain seperti di Melaka, Pahang, Perak dan lain-lain.

Namun apa yang pasti kerajaan zalim pimpinan Al-Badawi ini tidak akan dapat menyembunyikan semua perkara. Dewasa ini sistem komunikasi semakin canggih. Kalau mereka tutup saluran media tradisional seperti TV dan suratkhabar, Insya Allah kita boleh gunakan media lain seperti WebTV, laman-laman web dan lain-lain.

Insya Allah suatu hari nanti kebenaran tetap akan mengalahkan kebatilan

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59