Thursday, 23 February 2006

KERAJAAN ISLAM HADHARI TERUS MENJADI PENGANJUR KEPADA PROGRAM BERUNSUR MAKSIAT


80 Peserta Sertai Pertandingan Karaoke Bazar Melaka Sentral

BUKIT KATIL, 23 Feb. : Kerajaan Islam Hadhari Melaka terus menjadi penganjur dan penaung kepada program berunsur maksiat. Baru-baru ini Seramai 80 peserta daripada Daerah Melaka Tengah telah menyertai Pertandingan Karaoke Bazar Melaka Sentral yang telah pun berlangsung di peringkat saringan pada 18 dan 19 Februari lalu manakala peringkat akhir akan diadakan pada 25 dan 26 Februari depan berikutan sambutan yang amat menggalakkan dari pelbagai peringkat usia.

Pengacara Majlis Pertandingan Karaoke Bazar Melaka Sentral, Azlin Md Isa berkata, setiap peserta yang berjaya ke peringkat akhir nama mereka akan disenaraikan dalam 'Carta Top Ten' bagi merebut gelaran juara, naib juara dan tempat ke tiga nanti.

Beliau berkata, setiap pertandingan mengikut kategori diadakan seawal jam 10 pagi hingga 5 petang dengan menampilkan pelbagai jenis lagu selain memperagakan pakaian yang sememangnya mengikuti kehendak penganjur.

"Kami berusaha melakukan yang terbaik untuk memastikan pertandingan seumpama ini terus dijadikan acara tahunan di sini, " katanya kepada Melaka Hari Ini (MHI) di sini, hari ini.

Sementara itu, Ketua Juri Pertandingan Karaoke Bazar Melaka Sentral, Awangku Khairil Awangku Shamsuddin berkata, secara keseluruhan pertandingan ini perlu dipertandingkan mengikut 3 kategori iaitu bawah 16 tahun, atas 16 tahun dan veteran berumur 45 tahun ke atas.

"Adalah sukar jika ia dipertandingkan semua peringkat usia dalam satu pertandingan yang sama kerana tahap vokal berbeza-beza mengikut usia misalnya di Pertandingan Karaoke Bazar Melaka Sentral 2005 di mana kita menyaksikan ke semua pemenang dimenangi oleh kanak-kanak 12 hingga 18 tahun," katanya.

Katanya, ini disebabkan vokal kanak-kanak sangat tinggi kerana suara mereka sangat bagus berbanding golongan veteran.

Program sebeginilah yang sentiasa digalakkan oleh kerajaan kerana ianya sudah pasti dapat menarik minat orang ramai serta ianya dapat melalaikan rakyat dari mengingati isu-isu yang lebih penting.

Bilakah pemimpin Umno hendak insaf dan bertaubat. Bukan sahaja mereka merosakkan anak-anak muda malah warga emas pun mereka hendak rosakkan.

Inilah Islam Hadhari Umno.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59