Monday, 27 February 2006

ISU TUDUNG ISU REMEH BAGI Umno


MELAKA 27 Feb. - Isu tudung yang melibatkan Habsah Jaafar yang dipaksa meletakkan jawatan oleh Hotel Reinassance merupakan isu remeh bagi kerajaan Islam Hadhari.

Ini terbukti apabila penjelasan pihak pengurusan hotel tersebut diterima hanya dengan satu panggilan telefon tanpa surat rasmi atau bersemuka.

Perkara ini didedahkan oleh Biro Kebajikan dan Pembelaan Masyarakat Pergerakan Pemuda UMNO yang kecewa dendan Menteri Pelancongan, Datuk Tengku Adnan Tengku Mansor mengendalikan isu yang melibatkan bekas Pengarah Akaun Hotel Renaissance itu.

Menurut laporan berita tersebut Kementerian Pelancongan hanya mendapatkan penjelasan daripada pihak hotel terbabit melalui telefon tanpa memanggil Habsah yang menjadi mangsa kepada masalah ini.

DPP Bukit Katil kesal dengan cara menteri berkenaan menangani isu ini dengan tidak berlaku adil dengan memanggil kedua-dua pihak bagi mendengar penjelasan mereka.

Tindakan pihak kementerian yang hanya menelefon bagi mendapatkan kesahihan dakwaan Habsah dari pihak hotel menunjukkan bahawa isu ini seolah-olah sangat kecil dan remeh bagi pemimpin Umno. Sedangkan isu adalah isu yang sangat besar melibatkan pencabulan agama Islam itu sendiri.

"Malah jika beginilah cara kerajaan menanganinya sudah pasti pada masa akan datang ramai lagi akan dinafikan hak untuk mengamalkan ajaran agama Islam yang wajib ini" demikian kenyataan Ketua DPP Kawasan Hj Salamat Aman pagi ini.

"Adakah Umno tidak merasa apa-apa atas peristiwa ini. Tetapi sebaliknya bertindak cepat dan serius kalau sesuatu isu itu melibatkan kepentingan agama lain" tambah Hj Salamat.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59