Thursday, 23 February 2006

GIATKAN PROGRAM KEMASYARAKATAN DI MELAKA


Van yang digunakan oleh MTD Chini untuk urusan jenazah
BUKIT KATIL 23 FEB : Setiausaha Lajnah Penerangan PAS Kawasan Bukit Katil, Hamzah Yusof mencadangkan semua entiti jemaah khususnya di Melaka menggiatkan lagi program-program kemasyarakatan untuk mendekati masyarakat.

"Usaha seperti amat berkesan untuk kegiatan dakwah. Lihat sahaja contoh Hamas di Palestin yang mempunyai Hospital sendiri. Akhirnya masyarakat yakin dan memberikan kepercayaan kepada mereka" jelas Hamzah ketika dihubungi oleh blog ini pagi ini.

"Saya amat tertarik dengan usaha yang dibuat oleh Majlis Tindakan DUN (MTD) Chini di Pahang yang berjaya membeli van untuk pengurusan jenazah. Usaha sebegini amat berkesan untuk 'mencairkan' hati rakyat" tambah Hamzah lagi.

Beliau mengharapkan pimpinan PAS Kawasan-Kawasan seluruh Melaka dapat memikirkan dengan lebih serius tentang program kebajikan sebegini kerana menurut beliau di Melaka program-program kebajikan dan kemasyarakatan untuk mendekati rakyat amat kurang.

"Kita patut tabik kepada MTD Chini kerana berjaya menyediakan van jenazah untuk kegunaan penduduk setempat. Kita berharap dengan kesungguhan mereka DUN Chini yang pernah di menangi oleh BA pada Pilihanraya Umum 1999 dapat ditawan kembali" jelas Hamzah mengakhiri kenyataanya.

Sumber gambar : ron225.blogspot.com

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59