Friday, 28 October 2005

TERIMAKASIH PAK LAH - TAMBAHAN GERAN RM28 JUTA KEPADA KELANTAN


Rakyat Kelantan seharusnya berterima kasih kepada Kerajaan Islam Hadhari Pak Lah kerana 'bermurah hati' menghadiahkah geran sebanyak RM28.6 juta kepada Kelantan. Di Putrajaya semalam PM Pak Lah mengumumkan tambahan geran pembangunan tahunan kerajaan persekutuan sebanyak RM120 juta kepada negeri-negeri. Dan disamping itu sejumlah RM211 juta hutang kerajaan-kerajaan negeri dilupuskan.

Rakyat Kelantan juga mengharapkan geran disalurkan terus kepada kerajaan negeri dan bukannya kepada Jabatan Persekutuan atau badan -badan lain kerana kerajaan PAS Kelantan adalah kerajaan yang dipilih secara sah melalui Pilihanraya Umum. Diharapkan selepas Kerajaan Pak Lah akan mengerti dan faham bahawa PAS bukanlah pembangkang di Kelantan yang menjadi pembangkang ialah Umno. Jangan cuba mempertikaikan kesahihan kerajaan tersebut.

Wang RM28.6 tersebut bukanlah suatu jumlah yang kecil bagi sebuah kerajaan yang ditadbir oleh PAS. Insya Allah sekiranya ia disalurkan kepada Kerajaan negeri wang tersebut akan digunakan sebaik mungkin untuk kesejahteraan rakyat Kelantan

Sementara itu kesanggupan Pak Lah untuk melupuskan hutang kerajaan negeri sebanyak RM211 juga dilihat dapat meringankan beban kerajaan negeri termasuk negeri 'maju' Selangor yang turut mempunyai hutang yang besar berbanding Kelantan.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59