Monday, 29 August 2005

PAS KAWASAN ANJURKAN FORUM KEMERDEKAAN 30 SEPT INI


Bukit Katil 29 Ogos : PAS Kawasan Bukit Katil akan menganjurkan Forum kemerdekaan pada 30 Ogos 2005 bertempat di Markaz PAS Kawasan di Bukit Katil. Program yang akan bermula pada 9.00 malam ini akan membariskan 2 orang ahli panel iaitu Exco DPP Pusat, Azrin Majid dan AJK Perhubungan PAS Negeri, Us Mohd Nor Omar.

Pengarah program, Haji Ali Sharif menyeru seluruh ahli dan penyokong PAS untuk hadir badi memeriahkan program ini. Beliau yang juga merupakan NYDP PAS Kawasan menyatakan bahawa antara lain forum bertujuan untuk memberikan pengertian sebenar kemerdekaan yang sekarang ini belum dikecapi oleh rakyat.

Sementara itu, Setiausaha Lajnah Penerangan PAS Kawasan, Hamzah Yusof menyatakan bahawa PAS Kawasan yang terus mengadakan program penerangan dalam usaha untuk mendekati rakyat. Beberapa penerangan akan diaturkan bagi bulan September ini tegas beliau. Antaranya ceramah, Ijtimak di samping program berterusan seperti penerbitan Bulletin Kawasan dan pengedaran risalah.


DPPN MELAKA GAGAL TEMUI MUFTI SETELAH DUA KALI BUAT PERMOHONAN


Semabok 29 Ogos : Kepimpinan DPPN Melaka, yang diketuai oleh Naib Ketua Pemuda Negeri dan Ketua Penerangannya gagal menemui Mufti Kerajaan Negeri Melaka, Dato' Sahibus Samahah Abdul Rashid Redza walaupun telah dua kali membuat permohonan untuk menemuinya. Pada pagi ini, rombongan DPPN Melaka telah berusaha untuk menemui beliau kira-kira jam 9.00 pagi di Pejabat beliau di Wisma Negeri. Surat permohonan untuk menemui beliau telah dihantar pada 21 Ogos lalu. Mereka diberitahu bahawa Dato' Mufti sedang bermesyuarat dan tidak dapat menemui rombongan mereka.

Ketua Penerangan DPPN Melaka, Yuhaizad Abdullah ketika membuat kenyataannya kepada Blog ini berkata, DPPN Melaka berusaha untuk menemui Dato' Mufti untuk bertukar-tukar pandangan tentang masalah sosial dan maksiat yang semakin parah di negeri ini. DPPN ingin mengesyorkan beberapa cadangan kami untuk sama-sama terlibat dalam usaha untuk membenteras masalah ini, tambah Yuhaizad.

Namun begitu, DPPN Melaka akan terus berusaha untuk menemui beliau pada masa akan datang.
Presiden PAS, Tuan Guru Dato' Seri Haji Abdul Hadi Awang (Gambar atas) pun terkena gas pemedih mata pada peristiwa 26 Ogos lalu. Tuan Guru jangan bimbang kami tetap akan mempertahankan perjuangan Islam Tuan Guru. Posted by Picasa
Kelongsong Gas Pemedih mata yang ditembak kearah rakyat yang sedang mendengar ceramah Isra' Mikraj dan Isu semasa di Masjid Batu Enam, Kuala Terengganu malam 26 Ogos lalu. Inilah contoh kezaliman Polis Terengganu sejak-sejak akhir ini yang semata-mata atas arahan Kerajaan BN Terengganu yang sedang 'kelemasan'. Selain dari isu kezaliman, penggunaan gas-gas pemedih mata, water canon dan sebagainya ini merupakan satu pembaziran dengan menggunakan jentera dan harta benda kerajaan untuk kepentingan politik parti pemerintah. Gambar menunjukkan kanak-kanak kecil yang tidak mengerti apa-apa pun 'pening kepala' dengan gelagat Polis yang bertindak membabi buta 'menyerang' orang kampung yang tidak berdosa. SATU LAGI PROJEK KERAJAAN ISLAM HADHARI TERENGGANU BESTARI. Posted by Picasa
Bukti kekejaman Polis tertera pada gambar di atas di mana remaja ini terpaksa menerima jahitan di kepada akibat di pukul oleh Polis dalam kejadian di Masjid Batu Enam 26 Ogos lalu. Posted by Picasa


POLIS 'SEMAKIN' MESRA, CEPAT DAN BETULPolis mengganas lagi di Terengganu 26hb. Ogos yang lalu. Kali ini ia berlaku di Pekan Batu Enam pula. Nampaknya pada ketika negara hendak menyambut kemerdekaan kali ke-48 ini semakin menjadi-jadi keganasan Polis. Rakyat dijadikan sasaran dan lawan mereka. Pada ketika Polis kononnya sedang mengambil langkah untuk merealisasikan saranan Suruhanjaya Penambahbaikan Polis tetapi pada masa yang sama Polis undur ke belakang kearah yang tidak bertamadun.

Dalam kejadian malam itu Presiden PAS, Dato Seri Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang; Ketua Dewan Ulama PAS Pusat, Dato' Haji Harun Taib dan lain-lain pimpinan PAS Negeri juga turut sama terkena gas pemedih mata dan air semburan water canon. Walapun majlis ceramah Isra' Mikraj itu dijadualkan berlangsung di Padang Batu Enam tetapi pihak penganjur telah memindahkannya ke Masjid Batu Enam kerana Polis mengarahkan ianya diberhentikan kerana tiada permit. Pun begitu Polis turut mengacau program yangg berlangsung dalam masjid. Inilah Polis yang 'Mesra, Cepat dan Betul'. Dalam Masjid pun dia orang lepaskan gas pemedih mata. Mereka sudah tidak tahu membezakan rumah Allah atau bukan.

Bukan itu sahaja ada gas pemedih mata yang masuk sampai ke dalam rumah orang kampung. Orang-orang tua, wanita dan kanak-kanak yang paling teruk.

Inilah Polis negera Islam HAD HARI tidak tahu mana satu keutamaan, penjenayah atau rakyat. Polis telah menjadi hamba UMNO/BN untuk menentang PAS, sebab UMNO Terengganu sudah tidak mampu untuk berdepan dengan PAS dan rakyat. Tetapi Insya Allah, Allah akan makbulkan doa orang yang kena zalim. Sebab doa mereka tiada hijab disisi Allah S.W.T.

Marilah sama-sama kita memanjatkan doa kepada Allah agar mereka-mereka dilaknat oleh Allah kerana bertindak kejam kepada hamba Allah serta tidak tahu menghormati rumah Allah. Posted by Picasa


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59