Friday, 20 May 2005

DPP Bukit Katil kutuk sekeras-kerasnya kezaliman Kerajaan BN Terengganu


Melaka 20 Mei. DPP Kawasan Bukit Katil mengutuk sekeras-kerasnya kezaliman kerajaan Islam Hadhari Terengganu yang merobohkan beberapa biji rumah di RTB Pengkalan Merbau, Sg. Tong. Ini merupakan suatu tindakan ala yahudi yang ditunjukkan oleh Kerajaan Islam Hadhari ini.

Kerajaan ini dengan jelas tidak mahu memperakui kesahihan kerajaan PAS dulu kerana mereka sewenang-wenang merobohkan rumah rakyat yang dibina diatas yang diluluskan oleh kerajaan terdahulu. Sedangkan kerajaan PAS dulu adalah kerajaan yang sah dan semua kelulusan yang diberikan olehnya mestilah diperakui.

Salah satu rumah yang dirobohkan adalah kepunyaan anggota tentera yang masih berkhidmat. Berita lanjut dalam Harakahdaily..........


DPP Kawasan arahkan ahli-ahli pemuda sama-sama sambut Tuan Guru pada 22 Mei nanti


Melaka 20 Mei : DPPK Bukit katil mengarahkan semua ahli-ahli pemuda dalam kawasan Bukit Katil supaya turut sama menyambut ketibaan Tuan Guru di Plaza Tol Ayer Keroh iaitu kira-kira jam 3.30 petang 22 Mei nanti. Oleh itu adalah diharapkan semua ahli-ahli pemuda menyebarkan maklumat ini kepada semua ahli pemuda cawangan.

Tuan Guru Presiden akan menghadiri suatu program forum perdana pada sebelah malamnya bertempat di Hotel Emperor. Program itu akan bermual pada jam 9.00 malam.


Dewan Pemuda PAS Melaka akan siasat dakwaan pekerja TESCO dipaksa kerja lebih masa tanpa ganjaran setimpal


Melaka 20 Mei : DPPN Melaka akan menyiasat dakwaan bahawa, pekerja-pekerja TESCO Melaka dipaksa bekerja lebih masa (OT) dengan tidak mengikut akta buruh. Sumber-sumber maklumat dalaman menyatakan laporan telah dibuat kepada Jabatan Buruh tetapi sehingga kini tiada tindakan di ambil.

Naib Ketua DPPN Melaka, Sdr. Haron Mohamed menyatakan perkara selepas selesai mesyuarat DPP di Semabok malam tadi. Sehubungan dengan itu beliau menjelaskan bahawa perkara ini adalah suatu perkara yang serius kerana majikan mestilah mematuhi akta buruh yang telah sedia termaktub.

Sementara itu DPP Kawasan Bukit Katil telah memulakan siri penerangan tentang program Unit Kerja Jemaah (UKJ) ke cawangan-cawangan. Malam tadi bertempat di Markaz PAS Cawangan Kandang di Jalan Wakap, Pengerusi UKJ DPP Bukit Katil Sdr. Khairuldin Ismail telah menjelaskan bahawa projek ini amat penting dilaksanakan oleh Jawatan Kuasa Cawangan (JPC) kerana ianya akan menentukan nasib perjuangan PAS pada masa hadapan.

Matlamat untuk mendapatkan 10 orang ahli pemuda di setiap cawangan merupakan suatu perkara yang realistik dan boleh dicapai oleh semua cawangan jika ahli-ahli cawangan komited mewakafkan anak-anak mereka untuk perjuangan Islam. Turut sama dalam siri penerangan UKJ di Kandang malam tadi ialah Timbalan Ketua DPP Bukit Katil Us. Abu Bakar Ramli, Ketua Penerangan Sofi Wahab, AJK DPP Kawasan Sdr Latip Idris dan Sdr. Mohd Danial.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59