Friday, 6 May 2005

ELAUN WAKIL RAKYAT YANG MENANG DENGAN PENIPUAN HARAM - TOK GURU, APAKAH REAKSI YB-YB BN DENGAN KENYATAAN TUAN GURU NIK AZIZ ITU


Tidak terdetikkah dalam hati YB-YB BN tentang kenyataan Tuan Guru tersebut. Kalau saya sudah pasti saya rasa bersalah kerana banyak kerusi yang saya yakin berlakunya penipuan terutama di Terengganu, Kelantan, Kedah dan Perlis. Penipuan ni dilakukan dalam banyak bentuk. Kita pun dah muak nak bicang.

Tapi apa yang pasti Tok Guru dah jelas bagi tahu, duit tu haram, sembahyang tak diterima Allah, Nau'zubillah. Takkanlah YB-YB UMNO yang berpendidikan agama tak sedar perkara ini. Terutama YB Baling, Besut, Parit Buntar dan DUN Bangi dan lain-lain.

Kita pun tahu bukan setakat dalam pilihanraya mereka tipu dan rasuah, dalam pemilihan UMNO pun mereka tipu dan rasuah sebab bila menang jawatan dalam UMNO mereka akan dapat tempat untuk dipilih jadi calon pilihanraya.

Namun saya yakin, majoriti YB-YB UMNO tak rasa apa-apa dengan kenyataan Tok Guru ni, sebab perkara ni dah sebati dengan mereka. Kalau tak menipu, beri dan makan rasuah itu bukan UMNO namanya.

INILAH ISLAM HADHARI. MATLAMAT MENGHALALKAN CARA


KERAJAAN BN YANG PANGGIL BURUH ASING, KERAJAAN BN YANG AJAR RAKYAT SUPAYA BERGANTUNG PADA SUBSIDI DAN HAK ISTIMEWA, SEKARANG MENYESAL PULAK


Kenyataan PM yang disiarkan dalam media massa hari ini menyebut bahawa Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi (gambar) mahu rakyat mengikis tiga tabiat buruk, iaitu terlalu bergantung kepada buruh asing, subsidi dan keistimewaan yang diberikan untuk maju, kerana amalan itu menghalang kemajuan negara.Perdana Menteri berkata, dalam pada Malaysia mempunyai matlamat yang jelas untuk menjadi negara maju, berdaya saing dan makmur, rakyat belum cukup bersedia mengamalkan nilai yang baik dan membuang tabiat buruk mereka.

Tetapi beliau tidak sedar bahawa kerajaan UMNO/BN lah mengajar rakyat supaya bergantung kepada subsidi dan hak istimewa. Jadi sekarang dia pula yang menyesal.

Beliau berkata, rakyat juga masih terlalu bergantung kepada subsidi sehingga sanggup berjuang untuk mengekalkan harga yang rendah daripada membuat pelaburan untuk menjadi tenaga yang lebih cekap.

“Mereka tidak kisah dengan wang yang seharusnya boleh digunakan untuk membina sekolah, hospital atau kemudahan lain yang boleh menyediakan kemudahan bagi manfaat lebih ramai orang,” katanya. Kenyataan seolah-olah ditujukan kepada rakyat yang sebahagian besar tidak bersetuju dengan kenaikan minyak kerana antara alasan kerajaan duit untuk subsidi minyak tersebut boleh digunakan untuk buat pembangunan seperti jalan, sekolah dan kemudahan asas lain.

Perdana Menteri berkata, tiada penyelesaian mudah mengenainya melainkan rakyat sedia memajukan diri dan membuang tabiat terlalu bergantung ini yang telah sebati dengan cara hidup mereka.

Perdana Menteri juga berkata, beliau menyedari terdapat rasa tidak puas hati di kalangan beberapa anggota masyarakat.

“Saya komited untuk menangani kekurangan dan menghasilkan keputusan kerana saya komited menunaikan janji yang dibuat dalam manifesto Barisan Nasional sebelum pilihan raya umum Mac tahun lalu.

“Ia adalah janji yang dibuat secara sungguh-sungguh, bukan dibuat ketika hangat pilihan raya tetapi sebaliknya dihasilkan penuh hati-hati dengan mengambil kira apa yang perlu dilakukan untuk Malaysia,” katanya.

Setakatini janji PM dalam pilihanraya umum hanya tinggal janji. Antaranya untuk membanteras rasuah tetapi sampai sekarang aduan terhadap Rafidah, Khir Toyo dan 18 kes individu berprofail tinggi masih tidak diambil tindakan sewajarnya.Inilah janji Pak Lah yang hanya dibuat untuk menyedapkan hati rakyat. Kebajikan rakyat semakin hari semakin terabai. Minyak naik 2 kali dalam masa 8 bulan. Pilihanraya lalu yang sepatutnya berjalan dengan lebih telus dan adil menjadi pilihanraya terburuk pernah diadakan.

Islam dipinggirkan. Golongan mahukan moral policing dihapuskan dipuja-puja. Ulama dihina dan dimaki. Fatwa ulama diketepikan.

INILAH ISLAM HADHARI PAK LAH.


Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59