Tuesday, 8 November 2005

FOKUS PILIHANRAYA KECIL PENGKALAN PASIR : BERSIAP SEDIA MENGHADAPI TENTERA 'AHZAB'Melaka 8 Nov : Dewan Pemuda PAS Kawasan menggesa seluruh pencinta Islam supaya bersiap sedia menghadapi 'tentera Ahzab' dalam pilihanraya kecil DUN Pengkalan Pasir yang dijadualkan pada 6 Disember ini. Penamaan calon akan diadakan pada 27 November.

Seperti biasa Umno/BN akan mengerah segala 'tentera' mereka untuk menghadapi PAS termasuk jentera kerajaan yang tidak sepatutnya disalahguna oleh mereka. Namun oleh kerana mereka menganut mahzab 'Matlamat menghalalkan cara' maka mereka tidak berasa segan silu untuk menggunakan apa sahaja cara asalkan mereka menang. Samada cara yang dihalalkan oleh undang-undang dan agama malah yang bertentangan dengan agama dan undang-undang ciptaan mereka sendiri mereka sanggup langgar.

Oleh itu DPP Kawasan menyarankan seluruh pencinta Islam bersiap sedia dari sekarang, yang tidak ada duit kena kerja kumpul duit, yang kena ambil cuti kena mula ambil cuti, yang tidak ada ilmu pilihanraya cuba cedok ilmu tersebut, yang tidak ada kenderaan cuba-cuba cari duit sewa kereta dan sebagainya. Begitu banyak kerja-kerja yang mesti dibuat ketika kempen pilihanraya ini.

Mana-mana ahli PAS yang berkelapangan mereka sudah boleh turun ke Pengkalan Pasir dan melaporkan diri di Kelantan.

PAS mesti bersiap sedia dengan 'permainan kotor' tradisional Umno/BN. Bersedia dengan petugas risikan dan perang saraf dari sekarang. Namun DPP Kawasan yakin dengan kemampuan PAS Kelantan menangani apa juga kerenah Umno/BN.

Terdapa 18,411 pemilih termasuk 195 pemilih pos layak yang perlu didekati dan diberi kefahaman. Diharapkan kesemua mereka mampu diberi kefahaman.

Pilihan raya kecil DUN N.12 Pengkalan Pasir diadakan ekoran kematian Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan berkenaan dari Pas, Wan Abdul Aziz Wan Jaafar akibat kanser hati, pada 31 Oktober lalu.

Pada pilihan raya umum lalu, Allahyarham menewaskan calon Barisan Nasional (BN), Hanafi Mamat dengan majoriti 55 undi.

Pengkalan Pasir, adalah antara 24 DUN yang dimenangi oleh Pas pada pilihan raya umum lalu. BN pula memenangi 21 kerusi.

Tempoh berkempen ialah sembilan hari mulai dari tarikh penamaan calon. SPR menyatakan bahawa tarikh penamaan calon sengaja dilambatkan bagi memberi peluang calon serta parti yang akan bertanding membuat persiapan dalam pelbagai aspek.

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Facebook

0 Comments:

Keahlian Unit Amal

Iklan

Artikel Menarik

A

 

Dewan Pemuda PAS Bukit Katil Hakcipta © 2011 Kredit Ubahsuai oleh Kijang59